LA COLLA DEL PIC

 Samarreta Colla logo

 

Els alumnes de 3r del Col·legi Virolai de Molins de Rei han compost la cançó “Gueopic”.
Anomenats «La Colla del Pic» i sota la direcció de Paco Moreno, el seu professor de música, els alumnes han creat aquesta cançó per a l’Associació Gueopic.

Ja amb la mirada posada en la creació del projecte Granet de Sorra, els nens i nenes de 3r de primària van participar en el projecte Gueopic. Van crear i enregistrar una cançó per al Gueopic, una aplicació per a persones autistes i amb dificultats de comunicació i van estar treballant el tema de l’autisme. Va ser una experiència fantàstica per a tots i totes. Per sempre aquest grup serà per nosaltres.

ENREGISTRAMENT DE LA CANÇÓ «GUEOPIC» AL ESTUDI SINTATICON DE MOLINS DE REISecuencia-01.Imagen-fija0011 (1)   Secuencia-01.Imagen-fija0052

Secuencia-01.Imagen-fija0031   Secuencia-01.Imagen-fija0041

Secuencia-01.Imagen-fija0021

IMG-20170220-WA0011

PRESENTACIÓ DE LA CANÇÓ «GUEOPIC» EL DIA 1 D’ABRIL DEL 2017 EN MOTIU DE L’ACTE MUNDIAL DE CONSCIENCIACIÓ SOBRE L’AUTISMEas

f

ACTUACIÓ DE LA COLLA DEL PIC A LA SALA DE DIRECTES «EL CAU DEL LLOP» EN MOTIU DEL DINAR SOLIDARI ORGANITZAT A FAVOR DE GUEOPIC.20171105_dan_costa_gueopic_0131

PRESENTACIÓ DE LA CANÇÓ «GUEOPIC» EL DIA 7 D’ABRIL DEL 2018 EN MOTIU DE L’ACTE MUNDIAL DE CONSCIENCIACIÓ SOBRE L’AUTISME20180407_dan_costa_dia_autisme_004

ACTUACIÓ DE LA COLLA DEL PIC & MOTIVATS AL FOMENT CiA 2019

ACTUACIÓ DE LA COLLA DEL PIC A LA SALA DE DIRECTES «EL CAU DEL LLOP» EN MOTIU DE L’ACTE SOLIDARI ORGANITZAT A FAVOR DE GUEOPIC 2019. CANÇÓ «VAIANA» ESCRITA EXPRESSAMENT PER GUEOPIC.

Paco Moreno, creador de «La Colla del Pic», guardonat amb el IV Premi Docent de l’Any 

La Fundació Jordi Sierra i Fabra i l’Editorial Cruïlla atorguen el quart Premi Docent de l’Any Paco Moreno Muñoz, professor al Col·legi Virolai de Molins de Rei.

El lliurament del guardó va tenir lloc el dia 21 de gener del 2021 en un acte online al qual van assistir 42 persones, entre les quals es trobaven Jordi Sierra i Fabra, prolífic escriptor de literatura infantil i fundador de la Fundació Sierra i Fabra, Josep María Cervera, director global de literatura de Cruïlla, Daniel Rius, director del Col·legi Virolai, i el guanyador Paco Moreno. A més a més, hi van assistir diversos companys, companyes, alumnes i exalumnes del guardonat. L’acte, que va destacar per la seva emotivitat, va estar dirigit per la Carolina Palau, coordinadora de marketing de Cruïlla.

Paco Moreno, guanyador del IV Premi Docent de l'Any

Paco Moreno Muñoz, llicenciat Superior pel Conservatori de música del Liceu de Barcelona, i amb un Màster en pedagogia musical per la UAB i el Conservatori Municipal de Barcelona, és un professor de música amb més de 25 anys de trjectòria docent.

Ha participat en diferents projectes musicals com a compositor i intèrpret, amb els quals ha enregistrat diferents materials discogràfics, destacant la seva participació amb el “Quartet de guitarres 6.4”, amb els quals ha actuat a sales tan prestigioses com el Palau de la Música Catalana o al St.Alfege’s Church, a Londres.

Cal destacar la seva estada al Taller Municipal de Música de Pallejà, on a més de professor de guitarra, va exercir de director durant 10 anys. Actualment, treballa al Col·legi Virolai, on imparteix classes de música des de fa 13 anys i on, a més, fa tasques de coaching i mediador entre els alumnes més grans del centre escolar. Allà, també porta a terme un projecte d´arts escèniques on fa creacions pròpies d’espectacles per al final de cada etapa escolar, en forma de Musicals i Cantates.

El Premi Docent de l’Any és una iniciativa impulsada per la Fundació Jordi Sierra i Fabra amb la col·laboració d’Editorial Cruïlla, amb l’objectiu de reconèixer públicament la tasca de les i els mestres i professors a Catalunya, que amb el seu treball no només es guanyen l’agraïment i l’estima popular als seus centres, barris i poblacions, sinó que contribueixen a la creació d’un clima de motivació a l’aula i al creixement personal de l’alumnat.

Seguint aquests criteris, el jurat ha anomenat guanyadora la candidatura del Paco Moreno, que ha estat reconegut amb la quarta edició del premi, d’una banda pel seu projecte d’arts escèniques i, de l’altra, per projectes com “Motivats” on més de 100 alumnes de Secundària participen de forma voluntària en diferents actes, i “Granet de Sorra”, una iniciativa solidària on, a partir de la creació d’una cançó, s’inicien una sèrie d’actes en favor de diferents tipus d’entitats.

El premi consta d’un diploma acreditatiu expedit per la Fundació Jordi Sierra i Fabra, a més d’una biblioteca amb els títols de Jordi Sierra i Fabra publicats per Cruïlla i un lot de llibres per al centre en el qual el guanyador imparteixi classes.