Gueopic guanya el primer Memorial Josep Maria Salas

L’entitat d’ajuda a famílies amb discapacitats de comunicació Gueopic guanya el primer Memorial Josep Maria Salas, creat aquest any per premiar iniciatives socials i solidàries. El guardó, dotat amb 1.000€, recorda qui va ser president de la Creu Roja Baix Llobregat Centre.

 Entrega I Premi Memorial Josep Maria Salas a Dani Andreu de Gueopic

Les ganes de créixer de Gueopic no s’aturen, i tampoc els reconeixements que rep. L’associació, nascuda a partir d’una aplicació mòbil feta per Dani Andreu per comunicar-se amb el seu fill autista, s’ha convertit en una entitat d’ajuda a famílies amb nens amb aquesta malaltia i ara també a nens amb altres discapacitats psíquiques. Ara, veu reconeguda la seva feina i alhora podrà ampliar la seva activitat gràcies al Memorial Josep Maria Salas, un premi que s’ha concedit per primer cop aquest 2016 i que els donarà 1.000€.

L’objectiu: doblar les xifres de Gueopic

El jurat ha triat per unanimitat la proposta de Dani Andreu, que es proposa “doblar les xifres de l’entitat l’any que ve”. Així, es multiplicarien per dos les 12 famílies que han atès d’arreu de Catalunya i les 21 de la resta del món que han atès per telèfon o per internet. Si aquest any han donat vuit tauletes a persones sense recursos perquè facin servir l’aplicació, volen que l’any que ve siguin 20, i en comptes d’organitzar unes jornades, volen fer-ne dues en un any.

Decisió per unanimitat

El jurat el formaven membres de la Creu Roja, Amnistia Internacional, l’Ajuntament de Molins de Rei i els fills de Josep Maria Salas. Pep Salas, president del jurat, explica a Viu Molins de Rei que la decisió “va ser molt fàcil perquè tothom tenia clar que havia de ser per a ells”. En destaca que era una projecte que “mostrava molt clarament per què necessitava els diners, i amb un impacte real i clar”. Tot i estar oberta a entitats i iniciatives de tot el Baix Llobregat, només s’hi han presentat dues entitats més: la Fundació Ana Ribot Duran i l’ONG Madre Micaela.

En rebre el premi, un emocionat Dani Andreu ha agraït l’ajut a totes les persones que hi col·laboren i també les entitats molinenques que han fet nombrosos actes per recaptar fons per a ells. Ha acabat llegint unes paraules que descriuen què és per ell l’autisme, per, al final, acabar dient: “d’autistes en som tots”.

Entrega primer memorial Josep Maria Salas Gueopic

El primer memorial

Aquesta és la primera edició del premi, que recorda el president de la Creu Roja de Molins de Rei i del Baix Llobregat Centre, Josep Maria Salas, mort l’any passat. És una iniciativa de la seva família, Creu Roja Baix Llobregat Centre i l’Ajuntament de Molins de Rei per premiar iniciatives i projectes socials i humanitaris, en línia amb la defensa dels drets humans. Per això s’ha donat el mateix dia que es celebrava el Dia dels Drets Humans. El seu fill, Pep Salas, ha recordat que tot i tenir el nom del seu pare “podria tenir el de molta altra gent” que treballa pels drets humans.

Tant Maria Rosa Coscujuela, de Creu Roja Baix Llobregat Centre, com Pilar Goula, d’Amnistia Internacional Pla del Llobregat, han coincidir a mostrar-se “molt satisfetes” del premi. L’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC), ha destacat que “les tres entitats que s’han presentat treballen per ajudar els altres i fer una societat millor, com feia Josep M. Salas” i el tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC) ha recordat que “els drets humans no són una simple declaració, s’han de treballar”, com fan les entitats socials.

Deja una respuesta