L’entitat sense ànim de lucre rep el suport de diferents entitats de Molins de Rei amb motiu del Dia Internacional de Conscienciació sobre l’Autisme.

L’entitat sense ànim de lucre rep el suport de diferents entitats de Molins de Rei amb motiu del Dia Internacional de Conscienciació sobre l’Autisme. 

Resum TV Molins

Viu-Molins-de-Rei-acte-gueopic-abril-2017-11

Un vespre emotiu i reivindicatiu la jornada prèvia al Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme. L’activitat havia de fer-se a l’aire lliure però la previsió de pluja la va traslladar al Foment Cultural i Artístic, entitat que va cedir el teatre de forma gratuïta.

No va importar, la jornada organitzada per l’entitat sense ànim de lucre destinada a l’ajut dels infants amb problemes de comunicació, Gueopic, no va quedar deslluïda. Va ser una gran festa, encara que no era una celebració. Per primera vegada, Molins de Rei organitzava una activitat d’aquestes característiques amb motiu del 2 d’abril.

Tot va començar amb el so dels timbals dels Dimonis de Molins de Rei. Quan la seva tabalaba va entrar per les portes del Foment el teatre ja estava vestit de blau gràcies als globus i les samarretes que omplien la sala. Fins i tot els de Sonitrons, que controlaven el so i la il·luminació, portaven samarreta blava, el color escollit per donar visibilitat a l’autisme.

Ed Tulipa va tocar el You belong to me, aquella cançó que va fer gravar-li el seu videoclip més íntim. Un vídeo que va ser dirigit per Dani Andreu, el creador de Gueopic, el pare d’un nen amb autisme sever que està removent muntanyes per millorar la vida dels infants que pateixen aquest trastorn. Molts amics d’Andreu van estar presents durant l’acte.

“Avui és un dia de conscienciació, no de celebració, sobre un problema que afecta a més persones de les que pensem”, va advertir Dani Andreu durant el seu parlament, que va precedir al de les regidores Carme Madorell, Ainoa García i al de l’alcalde, Joan Ramon Casals. Es tractava de donar a conèixer històries com la d’en Gueorgui, el fill d’Andreu, com la de la Martina, o com moltes altres més, sovint poc conegudes.

“El blau és el color de l’esperança, el color de la tenacitat”, va advertir Andreu. El seu relat sobre la seva vida i la del seu fill i més d’una anècdota personal va emocionar els presents. “Fa molts anys, després de veure una pel·lícula, vaig desitjar tenir un fill així per poder-me fer càrrec i es va acabar fent realitat”, va confessar. Diferents persones del seu entorn van acompanyar-li en la lectura d’un manifest que reclama una major visibilitat i ajuts per l’autisme.

Dos vídeos van tocar-li la fibra a més d’un dels presents. El primer va ser un spot de Gueopic sobre l’autisme protagonitzat pel conegut actor Karra Elejalde, que també va estar present a la sala.El segon va ser la presentació de la cançó Gueopic, a càrrec de la Colla del Pic, que són els alumnes de tercer de l’escola Virolai. La mateixa Colla del Pic va actuar en directe, amb les seves samarretes, com no, blaves.

 Tot va acabar amb l’actuació dels germans Fortuny, del grup Elèctrica Dharma. Mentre ells actuaven sota el blau dels focus, els Matossers de Molins de Rei van aixecar un pilar. Així es va cloure un acte que va remoure consciències i que, per un dia, va donar visibilitat a l’autisme.
 3
   20170401_dan_dia_autisme_008
20170401_dan_dia_autisme_007
 4     received_10212251995366064
17523297_769737406515708_5235311536697234200_n
20170401_dan_dia_autisme_001
IMG-20170402-WA0129
f
as
20170401_dan_dia_autisme_017
20170401_dan_dia_autisme_020
20170401_dan_dia_autisme_015
10
IMG-20170402-WA0184
y     9
 ssss     6
Cartell-2-d'abril-V_2

 

Deja una respuesta