Tai -Txi solidàri a favor de Gueopic

Tots som únics

El dissabte 7 de juliol, es va celebrar la 1a edició de Tai-txi solidari organitzat per GueoPic i EsferaCreix. A l’acte va assistir en Dani Andreu, creador de l’aplicació Gueopic i membre de l’associació sense ànim de lucre GueoPic.

Al tocar les 12 h al Pati del Palau va començar el discurs de benvinguda a càrrec de l’Anna de Santiago, directora i fundadora d’EsferaCreix. Seguidament, en Dani Andreu va resumir el que Gueopic està aconseguint per millorar la qualitat de vida de les persones amb dificultat comunicativa.

IMG-20180707-WA0024

“GueoPic neix en forma d’aplicació tàctil per poder-me comunicar amb el meu fill” comentava en Dani Andreu. Avui en dia és una associació que treballa per donar suport a moltes famílies que entren en el món de l’autisme que com remarcava en Dani “és complex i dur”.

L’aplicació està dissenyada per a persones amb dificultats comunicatives. És d’ús personal i s’inclouen fotografies d’elements quotidians de la persona usuària com podria ser el seu got. Així, quan ell/a vulgui demanar alguna cosa, només haurà de seleccionar la imatge corresponent i es reproduirà una veu (personalitzada) que descriurà la imatge. Tanmateix, permet crear frases com: “Vull un got d’aigua”.

“Un dels reptes de GueoPic és que nens i nenes sense recursos econòmics i amb algun tipus de dificultat o discapacitat comunicativa puguin tindre una tauleta amb l’aplicació instal·lada” comentava en Dani.

Des del llançament d’aquest repte s’han anat aconseguit petites metes i en l’actualitat ja s’han enviat una trentena per tot el món. El fundador comentava “a Veneçuela, Puerto Rico, Mèxic, Nicaragua, Panamà, Barcelona, Madrid…”

Tot això gràcies a l’aportació econòmica d’entitats, persones i iniciatives com el “Tai-txi Solidari” que en aquesta ocasió es celebrava.

La sessió de Tai-txi, adaptada a grans i petits, va transcorre tranquil·la amb la participació a l’escenari d’alumnes d’EsferaCreix.

a

Abans de finalitzar es va realitzar l’activitat “Defineix què veus a dins d’aquesta caixa” la qual va permetre fer una petita introspecció de cadascun dels assistents a l’esdeveniment i amb la que es remarcava la importància de recordar que tots som únics, tots som diferents i això ens fa especials.

20180707_121949

EsferaCreix i GueoPic fan un bon balanç de l’activitat i s’espera realitzar pròximament la 2a edició de Tai-Txi solidari.

20180707_121643

20180707_121915