GUEOPIC, presenta el nou Club Esportiu GUEOPIC BOCCIA MOLINS

Molins de Rei crea un dels primers clubs de Boccia de la comarca

L’entitat Gueopic posa en marxa al municipi un dels primers clubs de Boccia del Baix Llobregat. Es tracta d’un esport paralímpic molt semblant a la petanca en què hi poden jugar persones amb diversitat funcional.

I55A1098

El club s’ha presentat públicament a la Federació Obrera // @JordiCosta1425

Una petanca per a persones amb diversitat funcional. Així és com es defineix la Boccia popularment. Des dels anys 80 es considera una pràctica esportiva paralímpica en què hi participen persones amb diversitat funcional, especialment aquelles amb afectacions motores greus.

S’hi pot jugar tant individualment com en parelles o equips en un terreny de joc en què hi ha 13 boles: sis de vermelles, sis de blaves i una de blanca. La pilota blanca és la primera a sortir al camp, i la resta es reparteixen entre els participants segons el color. L’objectiu és llençar les pilotes assignades de manera que quedin al més a prop possible de l’esfèrica blanca.

“És un esport molt divertit i emocionant”, explica en Nandou Diedhiou, un dels artífexs de la creació al municipi d’un dels primers clubs de Boccia de la comarca. Té paràlisi cerebral i fa dos anys que hi juga perquè el seu fisioterapeuta li ho va recomanar. Des de llavors no ha pogut parar, però fins ara havia d’anar a altres municipis a practicar aquest esport.

Per això, a l’estiu va proposar al fundador de l’entitat Geuopic, Dani Andreu, crear un club de Boccia a Molins de Rei a través de la seva entitat, dedicada a ajudar persones amb diversitat funcional. “Va venir i m’ho va dir, i quan en Nandou et proposa alguna cosa no t’hi pots negar”, confessa Andreu, que de seguida va acceptar.

I55A1008

Esforç titànic

La carrera de fons per posar en marxa el Gueopic Boccia Molins Club Esportiu en un parell de mesos ha estat titànica. Gueopic ha hagut de modificar estatuts, pagar taxes i buscar més patrocinis. Segons expliquen, han tingut sort i des del primer moment han trobat suports per tirar endavant el projecte. “Molta gent s’hi ha implicat i actualment ja comptem amb més d’una desena de patrocinis”, diu Andreu, que tot i així fa una crida al municipi perquè més gent es faci sòcia de l’entitat: “Tota ajuda és benvinguda per seguir ajudant”, remarca el molinenc.

L’esforç ha valgut la pena i el primer club de Boccia de Molins de Rei ja ha començat a caminar aquest dimecres en un acte de presentació a la Federació Obrera. De moment el club només tindrà en Nandou de jugador, que els divendres a la tarda entrenarà al poliesportiu de l’escola Pont de la Cadena, on la pista s’ha adaptat per practicar-hi l’esport.

“Tothom l’hauria de provar”, remarca en Nandou. Sosté que no és difícil, però creu que se’n parla poc. També ho pensa la directora tècnica de la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals, Àngels Solà. Des d’aquesta entitat també han col·laborat en la posada en marxa del club molinenc, del que destaquen que sigui un dels pocs clubs dedicats exclusivament a aquest esport.

I55A1026

I55A1037

“La Boccia fa un pas més”

Però la Boccia a Molins de Rei no és una pràctica esportiva del tot nova ja que des de fa temps el municipi acull competicions d’aquest esport en les seves instal·lacions esportives. De fet, el diumenge 15 de setembre el Pavelló de La Sínia serà la seu d’una nova competició.

En paraules de l’alcalde, Xavi Paz, “es pot dir amb molt d’orgull que la Boccia fa un pas més a Molins de Rei”. El socialista, que ha estat acompanyat per la regidora de (Dis)capacitat Ainoa García en l’acte de presentació, també ha agraït que iniciatives com aquestes sorgeixin de la societat civil: “El nostre municipi és molt afortunat de tenir el teixit social que té, demostra que som una vila viva i dinàmica”.

De fet, Paz ha fet cas de les peticions d’en Nandou i ja ha dit que li agradaria provar l’esport. També ho han dit personalitats com l’actor resident al municipi Karra Elejalde, que també ha assistit a l’acte, així com els molinencs Jordi Hurtado i Mònica Usart, que en un vídeo també han expressat la voluntat de jugar-hi.

I55A1058

 

I55A1063

I55A1090

I55A1102

I55A1105

I55A1107