El comerç es tenyeix de blau per l’autisme en benefici de Gueopic

El comerç es tenyeix de blau per l’autisme en benefici de Gueopic

Durant una setmana, cada establiment que hi participi escollirà un producte i els beneficis de la seva venda aniran destinats a Gueopic.

Jesús Cardona, Ainoa García, Xavi Paz, Dani Andreu, Xavier Sadurní // Irene Juárez

Arriba a Molins de Rei la segona edició de la campanya ‘El comerç de blau per l’autisme, per Gueopic’, que tindrà lloc durant la setmana del 7 al 13 de setembre.

Els comerços que vulguin participar en la iniciativa oferiran un producte determinat i la recaptació anirà íntegrament destinada a la fundació per l’autisme Gueopic. Cada establiment tindrà una guardiola blava, el color que representa l’espectre autista, on dipositarà els diners que reculli.

En total, hi participaran els 115 socis del Botmol i una vintena de parades del mercat municipal. El president del Botmol, Jesús Cardona, també calcula que s’hi puguin afegir una trentena de comerços més que no estan associats a l’agrupació.

Actes que permeten “tirar endavant”

El fundador de Gueopic, Dani Andreu, ha posat en valor la importància de la campanya: “Són aquests actes els que, d’alguna manera, ens fan poder tirar endavant”, ha reconegut. Per la seva banda, la regidora de (Dis)capacitats, Ainoa García, s’ha mostrat segura que “la ciutadania de Molins mostrarà la seva solidaritat i implicació amb l’autisme”.

Tots ells esperen que la iniciativa mantingui l’èxit de la primera edició, que va recaptar 2.200 euros.“El comerç està esperant la campanya. La gent ja té idees. Esperem que el recapte pugui superar el de l’any passat”, ha desitjat Cardona.

El president de l’associació de venedors del mercat municipal de Molins de Rei, Xavier Sadurní, també ha confiat en la col·laboració de la ciutadania: “El suport és molt important, però sense calés el món no funciona”, ha reflexionat.

Per la seva banda, l’alcalde, Xavi Paz, ha recordat que el teixit social “ha tingut grans dificultats” i que “no està ocupant l’espai mediàtic que ocupava fins ara”. Per tant, destaca positivament que amb l’acció de comprar es pugui “aportar aquest granet de sorra”.

presentació BotMol 2 de setembre de 2020

CARTELL BOT-MOL 2020