El Club Esportiu Gueopic Boccia Molins debuta a Molins de Rei

logo_positivo

María Samblás • 15/12/2019

El primer equip de Boccia de la localitat, format per Nandou Diedhiou, s’estrena a Molins de Rei en la segona jornada de la Lliga Catalana de Boccia.

20191215_125917

20191215_095028

IMG_2104

En Nandou Diedhiou durant el partit // María Samblás

La Boccia és un esport paralímpic semblant a la petanca, les bitlles o el cúrling, basat en la precisió i l’estratègia. En els seus orígens va ser pensat per a persones amb paràlisi cerebral, però a dia d’avui també aplega a jugadors i jugadores amb malalties motores i lesions físiques severes, pel que està destinat a persones amb diversitat funcional. S’hi pot jugar tant individualment com en parelles o equips i els partits es disputen en un terreny de joc adaptat.

Les regles són senzilles: hi ha 13 boles, sis de vermelles, sis de blaves i una blanca anomenada “bola diana”. Hi ha dos competidors, el blau i el vermell, que han de llençar les pilotes del seu color per aconseguir que siguin les seves les que més a prop acabin de la bola blanca, que és la primera que surt a la pista. A més, hi ha quatre parcials i guanya qui ho hagi fet millor en la suma final. Alguns dels competidors, depenent del seu grau de diversitat funcional, juguen amb acompanyament o amb instruments que els facilitin el tir. Però al final l’objectiu prioritari de la Boccia és gaudir. És un esport molt integrador que suposa als seus participants una motivació i un eix de superació personal.

IMG_2094-1021x681

El Club Esportiu Gueopic Boccia Molins es va crear aquest estiu i fa aproximadament un mes que es va presentar en societat. En Nandou Diedhiou és actualment l’únic membre de l’equip i un dels artífex de la creació del club. Fa dos anys que practica aquest esport per recomanació del seu fisioterapeuta, ja que pateix paràlisi cerebral, però fins ara no podia practicar-lo a Molins de Rei. Ara entrena cada setmana al poliesportiu de l’escola Pont de la Cadena per preparar-se pels partits de la Lliga Catalana, com el d’aquest passat diumenge dia 15 de desembre.

IMG_2116

Nandou Diedhiou parlant amb el seu primer rival Àlex Trullas // María Samblás

En la segona jornada de la competició, disputada al Poliesportiu de La Sínia, en Nandou es va enfrontar primer a Àlex Trullas del Club Boccia Team Sant Cugat del Vallès, jugador que també competeix a nivell nacional i és el cinquè millor esportista de Boccia d’Espanya. I en un segon partit es va veure les cares amb Vasile Agache, del Mifas Girona, que es va proclamar campió d’Espanya el passat mes d’abril. Un repte majúscul pel Nandou, que debutava amb el Boccia Molins davant la seva afició, que l’animava des de la grada.

Tot i així l’ambient a La Sínia era molt diferent al que podríem estar acostumats en altres esdeveniments esportius. El silenci regnava al poliesportiu, per respecte als esportistes que necessitaven concentració per un esport tant precís i d’estratègia com és la Boccia. Aquest poliesportiu ja havia acollit partits de Boccia anteriorment, però aquest any la novetat és que per fi un molinenc ha decidit competir representant al municipi.

La Boccia es practica a més de 50 països arreu del món, i a Catalunya hi ha clubs a diverses localitats com Girona, Lleida o Amposta. Des d’aquest curs en Nandou portarà el nom de Molins de Rei arreu de Catalunya amb el Club Esportiu Boccia Molins, i esperem que ben aviat en siguin més els molinencs que s’animin a practicar aquest esport.

El debut del Club Esportiu Gueopic Boccia a Molins de Rei en imatges

IMG_2113-1021x681

IMG_2115-1021x681

María Samblás • 15/12/2019